Helyit vegyél helyben
Tippelj!
Mit gondolsz, átlagosan hány kilométert és hány hetet utazik külföldről a „friss” paradicsom, mire az élelmiszer áruházak polcára kerül? Szerinted hány Erzsébet hídnak megfelelő tömegű szilvát importálunk évente?
Hány olimpiai úszómedencét lehetne megtölteni az import tehéntejjel?
Az elmúlt tíz évben hány százalékkal csökkent a kiváló minőségű magyar vöröshagyma termelése? 5%? 45%? 65%?
Vedd meg helyben, és vegyél helyit! Így elkerülöd nemcsak az import élelmiszerek fogyasztásával járó egészségügyi kockázatot, hanem tudatos döntéseddel a magyar gazdaság életben maradását is elősegíted.
Tudsz mondani pozitív példát? Vajon melyik termékhez kapcsolódó ágazat sikertörténete állhat előttünk követendő mintaként? A szaloncukoré? A sertéshúsé? A magyar boré?
A fenti kérdésekre a választ az alábbi, négy és háromnegyed perces videó megtekintésével ellenőrizheted. Vajon jól tippeltél?
Nézzük! http://www.youtube.com/watch?v=YrjO6l5M02E
5 Hozzászólás