A hét boltja: Hetti-Ker Hentesbolt

Szerző: szervezok @ Wed, Feb 16 2011 12:57:00

„A főtt debreceniért még Budáról is idejárnak!”

A Szugló utca és a Nagy Lajos király útja sarkán áll Szádvári László családi vállalkozásként működő hentesboltja, mely már a II. világháború óta húsboltként üzemel. A boltba belépve ínycsiklandó sült oldalas illata csapja meg orrom, Szádvári úr éppen a sütőből szedi ki az oldalasokat, miközben elmondja, hogy a főtt és sült termékért messziről, még Budáról is visszajárnak hozzá: „Aki megkóstolja, az megszereti és visszajár, mert annyira ízlik”.
hentesboltA hentesboltot saját maga - egy segítővel - működteti 15 éve, a zuglóiak ennyi idő alatt megszerették boltját, ahol kizárólag jó minőségű, 99 százalékban magyar termelőktől származó árut lehet kapni. „Elvből nem tartok gyenge minőségű árut”- mondja Szádvári úr, aki 35 éve dolgozik hentesként. Elmondása szerint azért választotta ezt a szakmát, mert környékükön volt egy húsbolt, aminek a miliője magával ragadta, megtetszett neki a hentes jókedve és az, ahogy a vevőkkel bánik. Szádvári úr is személyes kapcsolatot ápol vevőivel: „sok vevőmet névről ismerem”- mondja. Az interjú alatt is érkeztek hozzá vevők, akik között van olyan, aki kifejezetten beszélgetni tér be hozzá.

A vásárlóknak igény szerint szakmai tanácsokat is ad, elmondja, miből mit érdemes készíteni, segít előkészíteni a húst, kérésre kifilézi a csirkét is, sőt az is gyakran előfordul, hogy valaki telefonon leadja a rendelést, és amikor van ideje, bejön az összekészített áruért.

A kis húsbolt személyességét a nagy bevásárlóközpontokban az olcsó árak helyettesítik, de Szádvári úr szerint az olcsó árért gyakran silány minőségű, alacsonyabb tápértékű árut kapnak a vevők, akik így hosszabb távon mégis rosszabbul járnak. Nála a minőség előbbre való, a vevő azt kapja, amit lát és erre a legfőbb garanciát az jelenti, hogy ő áll a pultban immár 15 éve.

Szádvári úr elmondása szerint azért csatlakozott a Helyben vedd meg! kampányhoz, mert az lenne a cél, hogy „az emberek ne autózzanak feleslegesen, ne pöfögjenek a piros lámpánál, ha nem muszáj”. Emellett az is fontos, hogy „ne legyen hétvégi családi program a bevásárlás, a gyerekre, családra legyen inkább idő”. Szádvári úr, amikor ideje engedi, kerékpározik, gyalogol és kirándulni jár. Alapelve, ha lehet, ne autóval mindenhová!

Hetti-Ker Kft. Hentesbolt (hús-hentesáru szaküzlet)
1149 Budapest, Szugló utca 80.
Nyitva:
Hétfő - Péntek: 06:00 - 18:00
Szombaton 06:00-13:00

Beküldve itt: Hét boltja

7 Hozzászólás