A hét boltja: Optipluss Optika

Szerző: szervezok @ Thu, Feb 10 2011 15:26:00

„Számtalan család történetét ismerem. A vevőim optikusa és beszélgetőpartnere is vagyok egyszerre”

A Nagy Lajos király és az Erzsébet királyné útjának kereszteződésében 1987 óta működő optikai szaküzletben beszélgettünk Herbály Ferenc optikus mesterrel. Családi vállalkozásuk 4 éve a Bosnyák téren nyitotta meg második üzletét.
„Az Optipluss elnevezés azt jelzi, hogy mi a minőségi szolgáltatás és udvarias kiszolgálás mellett plusz szolgáltatásokat is nyújtunk vevőinknek”- avat be a névválasztás részleteibe Herbály úr. A Bosnyákon ennek jegyében bélyegzőt és igazolványképet is készítenek, kontaktlencsét árulnak, míg az Erzsébet királyné útján ingyenes szemvizsgálattal várják a vevőket. Filmkidolgozással - mely a környéken igencsak ritka - mindkét üzletben foglalkoznak.

optiplussHerbály úr, aki 3 éves kora óta szemüveget visel, korán elhatározta, hogy másoknak is segíteni fog a megfelelő szemüveg kiválasztásában, ezért választotta az optikus mesterséget. Újpalotai gyerekként gyakran járt a zuglói Éva moziba, persze akkor még nem is sejtette, hogy annak régi épületéhez közel lesz optikai szaküzlete.

„Elsősorban a környék lakói járnak hozzám, de vannak olyanok is, akik a város másik feléről utaznak ide”- mondja vevőköréről a mester. A személyesség, a vevőkkel kialakított szinte baráti, közvetlen ismerősi viszony alapvető fontosságú üzletében. „Számtalan család történetét ismerem” mondja, miközben egy fiatal család lép be boltjába. A megilletődött kisgyerek szemüvegéért jöttek. Herbály úr gondosan ráadja a gyerekre az új szemüveget, és miután az sehol se nyom, nem is szorít, ajándék tokot és szemüvegtörlőt ad az újdonsült szemüveg tulajdonosának.

Herbály úr a Helyben vedd meg! kampány céljait nagyon fontosnak tartja, ennek jeleként 20 ezer forintos vásárlási utalványt ajánlott fel a pontgyűjtő játék szerencsés nyertesének, melyet boltjában lehet beváltani. Emellett a vevőknek előszeretettel ajánlja, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, elmondása szerint mindenki pozitívan fogadja és támogatja a környék kisboltjait, illetve az autómentes vásárlást népszerűsítő kampányt. Herbály úr a munkából többnyire villamossal jár haza, szeret focizni, immár 20 éve vasárnaponként, barátaival hódol a labda iránti szenvedélyének.
 
Optipluss Optika
I.1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 43/c.
Nyitva:
Hétfő, péntek: 09:00-17:00
Kedd, szerda, csütörtök: 09:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00

II. 1145 Budapest, Bosnyák tér 13.
H-P: 09:00-18:00
Sz: 09:00-12:00

4 Hozzászólás