A hét boltja: Rákosy László Képkeretezés (képkeretezés, üvegezés, restaurálás)

Szerző: szervezok @ Wed, Jan 19 2011 14:54:00

"Minden keretválasztás egy alkotás"

kepkeretA Róna utca 139-es szám alatt 1947 óta működik Rákosy László képkeretező műhelye. A családi vállalkozást édesapja indította és a tervek szerint 5 fia, valamint unokái viszik majd tovább. A boltban - ami olyan, mint egy élettel teli múzeum - mindenhol szebbnél szebb képkereteket, tükröket látni. „4-500 féle magyar, lengyel, cseh lécből készítünk kereteket, emellett saját léceink is vannak, melyekből egyedi kereteket készítünk”- kezdte a bolt bemutatását a Bosnyák utcában lakó zuglói tulajdonos.

„Ahová csak lehet, gyalog megyek és egyetértek a kampány céljaival”- indokolta meg a Helyben vedd meg! kampányhoz csatlakozásának okát Rákosy úr, aki a szakmát édesapjától tanulta és tudását maga is továbbadta fiainak. A bolt speciális szolgáltatása, hogy a behozott festményhez, képhez (pl. egy modern alkotáshoz) egyedi, hozzá illő keretet terveznek a vevők igényei szerint. A család férfitagjai a kerettervezésen kívül sok más dologhoz is értenek, így a műhelyben festmény- és keretrestaurálást, keretaranyozást, üvegezést is végeznek.

A bolt vásárlói nagyrészt zuglóiak, de például a Falk Miksa utca régiségkereskedői is gyakran megbízzák őket különböző munkákkal.

„Minden keretválasztás egy alkotás, egy keret szebbé is teheti a képet, de csúnyább is lehet tőle”- ismerteti a cégfilozófiát Rákosy úr. Boltjában ezért minden vevőnek személyre szabva segítenek kiválasztani a képhez leginkább illő keretet. Míg a nagy lakberendezési áruházakban csak szabvány kereteket lehet kapni, a boltban egyedi keretek készülnek. Ez a személyesség és rugalmasság, ami megkülönbözteti őket a nagyobb üzletektől, és ez, ami miatt biztonságban érzik magukat annak ellenére, hogy sajnálatos módon több kisebb boltot is bezártak a környéken.

A bolt különlegessége az is, hogy heti egy alkalommal Udvardy Gyula festőművész tart itt rajzfoglalkozást az amatőr műkedvelői klub tagjainak.

Rákosy Képkeretezés (képkeretezés, üvegezés, restaurálás)
1145 Budapest, Róna utca 139.
Nyitva: Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00

 

Beküldve itt: Hét boltja

8 Hozzászólás