Miért helyben vedd meg?

Szerző: szervezok @ Fri, Jan 28 2011 10:22:00

Vásárlási szokásaink azon rutinok közé tartoznak, melyeket egyszerűbb a megszokott módon működtetni, mint tudatos mérlegelés után egyes részeit vagy akár alapjait átgyúrni. Mégis érdemes változtatni.

Mit javasolunk kampányunkban a résztvevők számára?

•    Élj, közlekedj és vásárolj aktívan! Ha vásárlásaidat kerékpárral, vagy gyalogosan végzed, megspórolod a benzinpénzt és az autózás egyéb velejáró költségeit (parkolás, amortizáció, a túlvásárlással járó raktározási költségek, stb.) emellett a környezetet sem szennyezed, és teszel egészségedért is. 

•    Gondolkodj helyben! A lakóhelyedtől távol eső kereskedelmi központok helyett próbáld ki a helyi üzleteket, ahol nem csak élelmiszert, hanem ruhát, villanykörtét, tollbetétet és minden mást megtalálsz, vásárlásaidhoz még csak utaznod sem kell!

piac•    Számolj utána, vásárolj tudatosan! Ha kiszámolod, hogy az alkalmi nagybevásárlások során mennyi felesleges dolgot megveszel, akkor még jobban megéri a napi szükségleteidnek megfelelő mennyiségű, friss áru helyi beszerzése. 
 
•    Válaszd a mosolyt! A helyi kereskedők mindent megtesznek azért, hogy visszatérj hozzájuk, így a friss áruk, a kedvező árak mellett egy jó beszélgetést, egy kedves mosolyt is kaphatsz tőlük, nap mint nap. Ne feledd, vásárlásaiddal a helyi közösséget támogatod, melynek te is része vagy!

6 Hozzászólás