A hét boltja: Mária Hajkorona Stúdió

Szerző: szervezok @ Thu, Mar 17 2011 19:05:00

„Ajtóm mindig, mindenki előtt nyitva áll!”

Zugló szívében, a Szugló utca 59. szám alatt található Székely Mária hajgyógyász, mesterfodrász üzlete. Az üzletbe lépve az otthonosság, meghittség és a nyugalom érzése keríti hatalmába az embert. A barátságosságot fokozza, hogy minden vendég gabonakávét vagy gyógyteát kap érkezésekor.
A családbarát szemlélet szintén meghatározó, már az ajtóból látszik a rengeteg, korosztályonként válogatott játék és egy versenyautó alakú gyerek fodrászszék. Nem csoda, hogy a gyerekek is szeretnek idejárni. Az üzletben konyha, fürdőszoba is található, és kismamáknak, szoptató anyáknak külön pihenőszoba áll a rendelkezésükre, míg az ideges apukák egy nyugtató nyak és fejmasszázst kapnak a hajvágás mellé.

hajkorona„Dédapám Erdélyben volt borbély, szüleim fodrászok, így az anyatejjel szívtam magamba a szakmát, az üzletben tanultam meg járni és előbb játszottam hajcsavarókkal, mint gyerekjátékokkal” - avat be a szakma iránti elköteleződésének rejtelmeibe Mária, aki maga is zuglói lakos.
A nyolcadik éve működő üzletet a környéken mindenki jól ismeri, mert Mária jó kapcsolatot ápol a lakókkal, mindenkinek köszön, mindenkihez van egy jó szava. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az interjú alatt érkezett idős néni, aki a rendelőből hazafelé azért jött, hogy megbeszéljék mit is mondott neki az orvos.

Mária a kisboltok előnyét a multikkal szemben a személyességben látja: ha az ember rendszeresen jár egy boltba, ott megismerik, és tudják, hogy mit szeret. A szomszédos pékségben, ahol vásárol, az ő kérésére már tönkölykenyeret is árulnak. A mesterfodrász szerint a kisboltoknak olyan szolgáltatást kell nyújtaniuk, amit a multik nem tudnak, ennek alapja a vevőkkel való törődés, a személyes és segítőkész kiszolgálás lehet.

Székely Mária több mint 40 éve dolgozik fodrászként. 1960 és 89 között számtalan fodrászversenyen vett részt, szakértelmére 19 mestervizsgát tett tanítványa mellett kiterjedt vendégköre a bizonyíték. Van olyan, aki Győrből, Pécsről vagy Miskolcról jár, sőt Bécsből és Párizsból is vannak visszatérő vendégei.

Az üzletben a különböző megszokott szolgáltatások mellett hajgyógyászat is működik. A trichológiát, vagyis hajgyógyászatot Mária Párizsban tanulta. Alapelve, hogy csak egészséges embernek van egészséges haja, ezért a haj vizsgálata és gyógyítása mellett az egész emberre kell koncentrálni, így a hajgyógyász életmódtanácsokat is ad, annak érdekében, hogy vendégei minél egészségesen élhessenek.

Mária a Helyben vedd meg! kampányhoz is azért csatlakozott, mert fontosnak tartja, hogy az emberek többet mozogjanak és egészségesebb, aktívabb életet éljenek. Ennek része az is, ha rendszeresen, autó helyett gyalog vagy kerékpárral a helyi kereskedőknél vásárolnak.

Mária Hajkorona Stúdió
http://www.biofodrasz.hu/
1145 Budapest, Szugló utca 59.
Nyitva:
K-Szo: 14:00-20:00 óra

Beküldve itt: Hét boltja

25 Hozzászólás