A hét boltja: Zuglói Kerekerdő Fejlesztő Játszókuckó és Fajátékbolt

Szerző: szervezok @ Fri, Feb 25 2011 09:12:00

„A Zuglói Kerekerdő olyan hely, ahová mi is elvinnénk saját gyerekeinket”

A Telepes utca 57. szám alatt található a zuglói családok egyik kedvelt játszóháza, amelyet mindenki csak Zuglói Kerekerdőként ismer. A játszókuckót egy zuglói család üzemelteti, akik 2009 nyarán azért indították el vállalkozásukat, mert 3 gyerekükkel korábban a környékükön semmilyen hasonló lehetőséget nem találtak.

jatszohazA játszóházban képzett szakemberek, pedagógusok, táncművészek foglalkoznak a gyerekekkel. Működik dúdoló, kismókus torna, képességfejlesztő foglalkozások, mozgásfejlesztő, óvodai és iskolai előkészítő, és nyelvtanuló csoport is. Jelmondatuk: „Minden, ami az óvodában nincs!”.

A család célja, hogy a Kerekerdőben minden gyermek - akár bölcsödébe, akár óvodába jár - korának és érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot találjon. A recepció is különleges, tulajdonképpen egy fajátékbolt, ahol jó minőségű gyermekbarát játékokat árulnak. 

A kerekerdő látogatói többnyire Zuglóban laknak, de a környező kerületekből is járnak ide családok. Sokan jönnek biciklivel, számukra külön kerékpártárolót építettek a parkolóban.

A gyerekek mellett az anyukák is sok érdekes programból válogathatnak, tartanak pilates, alakformáló torna, kismama jóga órákat és angol nyelvórákat is. Amíg az anyukák a foglalkozásokon vannak, addig a gyerekekre szakképzett segítők vigyáznak az ingyenes gyermekmegőrzőben.

A Zuglói Kerekerdő működtetői azért csatlakoztak a Helyben vedd meg! kampányhoz, mert egyetértenek a helyi boltok támogatásával, illetve az aktív életmód népszerűsítésével, emellett  a zöld, környezettudatos életforma is közel áll hozzájuk. „A családban mindenkinek van biciklije, emellett a fiúk rendszeresen fociznak”- érzékelteti a sport iránti kötődést az apuka. 

ZUGLÓI KEREKERDŐ KFT.
http://www.zugloi-kerekerdo.hu/
Budapest, 1147 Telepes u. 57/a.

Nyitva tartás:
Hétfő - csütörtök: 8.30-12.30 és 15.00-18.30
Péntek: 8.30-12.30 és 15.00-17.00
Szombat, vasárnap: programok szerint változó

Beküldve itt: Hét boltja

6 Hozzászólás