Helyben vedd meg! pikniket szerveztünk Újbudán

Szerző: szervezok @ Mon, May 07 2012 13:59:00

A 11. kerületben indult útjára a Magyar Kerékpárosklub kampányának sok budapesti kerületét érintő akciója május 5-én szombaton

Kampányunk keretében korábban közel 100 üzlet bevonásával pontgyűjtő akciót szerveztünk Zuglóban, most különleges utcai rendezvényeken, piknikekre hívjuk a rendezvények környékén lakókat.

Az első piknikre 2012. május 5-én délelőtt 9 és 14 óraközött került sor Újbudán, a Fehérvári úti piac mellett. Az érdeklődők itt próbálhatták ki először azt a látványos interaktív játékot, aminek segítségével „elkerékpározhattak” a helyi boltokba, megnézhették, hogy mennyit spórolnak az aktív közlekedési mód választásával.
A látogatók a játék mellet megismerkedhettek a kitelepülő helyi kereskedőkkel, termékeikkel. A kampányban résztvevő kereskedők kedvezményekkel, kisebb ajándékokkal várták az érdeklődőket. Az eseményen részt vett dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.

Az alábbi boltok vettek részt a pikniken:

A résztvevők között ajándékokat sorsoltunk ki, melyeket a pikniken résztvevő kereskedők ajánlottak fel. Lukács Edit kerámikus ajándékacsomagot ajánlott fel az érdeklőőknek, a Phyto Kert ajándéka egy gyógyhatású készítményekből álló ajándékcsomag volt, a Katka Háztartási Bolt egy 5 és egy 2 ezer Forint értékű vásárlási utalványt ajánlott fel, a Palm Travel egy 8 napos korfui nyaralást 2 fő részére, a fődíj pedig az Újbuda Önkormányzata által felajánlott  50000 Ft értékű kerékpár vásárlási utalvány volt, amit természetesen egy helyi boltban válthat be a nyertes.

A Helyben vedd meg! pikniksorozat további állomásai a 16., 3., 13., 17. és 14. kerületben lesznek. A májusban és júniusban szervezett akciók minden kerületben az önkormányzatokkal együttműködésben valósulnak meg.

Továbbra is arra biztatunk, ne autózz messzire, amikor a bevásárlásaidat intézed - helyben vedd meg! Ha vásárlásaidat kerékpárral, vagy gyalogosan végzed, megspórolod a benzinpénzt és az autózás egyéb velejáró költségeit, a környezetet sem szennyezed, teszel egészségedért, és mindezek mellett támogatod a helyi kereskedelmet is.
Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a rendszeresen autóval, nagy bevásárlóközpontokban történő vásárlások nem csak a vásárlóknak kerülnek többe, hanem tönkreteszik a lokális kereskedelmet és szolgáltatóipart, valamint indokolatlanul nagy terhet jelentenek a környezetnek is.

Élj, közlekedj és vásárolj aktívan!

0 Hozzászólás